Άρχων (101 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Βλάσιο στο Ξυλόκαστρο (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, στο Ξυλόκαστρο ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμή της Μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, πολιούχου Ξυλοκάστρου. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριον, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιον και τον οικείο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιον. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου και στην φιλάνθρωπη προσφορά του.

Την επομένη, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ευγενίου και στην συνέχεια η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην άσκηση του Αγίου και προέτρεψε τους Χριστιανούς στην πνευματική άσκηση, ώστε να βλαστίσουν γλυκούς καρπούς όπως ο Άγιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και πριν την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της πόλεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, οι οποίοι έσπευσαν από τις μακρινές επαρχίες τους να παραβρεθούν και να τιμήσουν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο. Ευχαρίστησε ακόμα τους εντιμότατους Άρχοντες του Τόπου μας και τον Πιστό Λαό, που συνέρρευσαν για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

   Μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Λιτανείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ευχαρίστησε εκ μέρους των αγίων Αρχιερέων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου για την πρόσκληση του και την φιλοξενία του.

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου, στα άνω Τρίκαλα, και αφού ξεναγήθηκαν, προσκύνησαν την Ι. Εικόνα και τα Άγια Λείψανα του Ιερομάρτυρος, που φυλάσσονται εκεί. Τέλος παρακάθισαν σε πανηγυρική τράπεζα, που παρατέθηκε από την αδελφότητα της Ι. Μονής.        

Ι. Μ. Κορίνθου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *