Κορίνθου Διονύσιος: «Είναι ανάγκη να καλλιεργήσουμε πνευματικά την ψυχή μας»
Άρχων (9199 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κορίνθου Διονύσιος: «Είναι ανάγκη να καλλιεργήσουμε πνευματικά την ψυχή μας»

Την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Μαρτίου 2016, στην Ι. Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

Στην Θ. Λειτουργία παρέστη η Αδελφότητα της Ι. Μονής και πιστοί προς τους οποίους ο Σεπτός Μητροπολίτης απηύθηνε πνευματικούς λόγους προς εποικοδομή, αναλύοντας στιχηρά τροπάρια και ευχές της Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την γεωργική ζωή, σημειολογικά τόνισε ότι η περίοδος αυτή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι η καταλληλότερη ώστε να «σκάψουμε» μέσα στην ψυχή μας, να βγάλουμε τα «ζιζάνια» και να την καλλιεργήσουμε πνευματικά, μέσω της νηστείας, της προσευχής και της φιλανθρωπίας, ώστε όταν έρθει η ώρα να συλλέξουμε πολλούς «γλυκείς καρπούς».

Κατέληξε ευχόμενος στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Ευπραξία μοναχή, στην Αδελφότητα και στους παριστάμενους πιστούς «καλή Τεσσαρακοστή» και «εύδρομο στάδιο».       

Ι. Μ. Κορίνθου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *