Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η Εκκλησία δεν χρειάζεται δεκανίκια για να ασκεί το ρόλο της»
Άρχων (9581 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η Εκκλησία δεν χρειάζεται δεκανίκια για να ασκεί το ρόλο της»

Μία σημαντική κι εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παρεχώρησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στο Ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας υποστήριξε ότι η Εκκλησία πρέπει να απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις της, τονίζοντας την ανάγκη μιας νέας θεσμικής οριοθέτησης των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας. «Η Εκκλησία δεν χρειάζεται δεκανίκια για να ασκεί το ρόλο της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος τοποθετήθηκε εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων της επικαιρότητας, όπως τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, τη φορολόγηση της Εκκλησίας, το Σύμφωνο Συμβίωσης, τις Ισλαμικές σπουδές, τους πρόσφυγες, αλλά και στη συνεχώς βιούμενη ερήμωση των χωριών και της υπαίθρου, από τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

ARXON.GR

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΕΔΩ

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *