Ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9144 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με τον καθιερωμένο πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη Σπάρτη ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ τελέσθηκε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του, με χαρακτηριστική γλαφυρότητα, μίλησε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος μέσω της ενσάρκωσης και της θυσίας Του φώτισε τον δρόμο της μετάνοιας και της Ουράνιας Βασιλείας στους ανθρώπους. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι στην ταραγμένη εποχή μας ο Χριστός συνεχίζει να αποτελεί το απάνεμο λιμάνι, την ελπίδα και το στήριγμά μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους Χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο. Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

Ι. Μ. Σπάρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *