Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στην Κάτω Τιθορέα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9144 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στην Κάτω Τιθορέα (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας ιερούργησε την Κυριακή της Τυρινής 13 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις βασικές αρχές, που πρέπει να τηρήσει ο χριστιανός για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, συγχώρηση, νηστεία, προσευχή, ελεημοσύνη. Μόνον έτσι η προσπάθεια κάθε πιστού έχει αποτελέσματα για τη σωτηρία του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π. Ευάγγελος Τσαπρούνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Δήμου και των αρχών της περιοχής του επέδωσε τιμητική πλακέτα για την συμπλήρωση 20 χρόνων Αρχιερατείας.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε για την τιμή, είπε ότι απαραίτητη είναι η συμπόρευση και συνεργασία όλων των φορέων για το καλό της κοινωνίας, συνεχάρη δε τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Γώγο για τις ανακαινίσεις δύο ιστορικών Μονών της περιοχής, επί της Δημαρχίας του, της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλίου Ζελίου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σφάκας.

Κατά τη διάρκεια του κεράσματος ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και τους πιστούς. Αναφερόμενος στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε την συμπαράστασή του με τρόφιμα από την παραγωγή της περιοχής.

Πριν την αναχώρησή του ο Σεβασμιώτατος είχε μία σύντομη σύσκεψη με τους ιερείς των ομόρων ενοριών, οι οποίοι εντωμεταξύ κατέφθασαν στην Τιθορέα για να του ευχηθούν για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και να λάβουν την ευχή του.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *