Άρχων (101 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Να μην κατηγορείτε τον καρνάβαλo» (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου .

 «Να μην κατηγορείτε τον καρνάβαλο,να μην τον λοιδορείτε, παρότρυνε το εκκλησίασμα –και αιφνιδίασε οΣεβασμιώτατος στο κήρυγμά του. Ο καρνάβαλος αποκαλύπτει τη βαθύτερη εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου για αλλαγή , για μεταμόρφωση. Η απουσία όμως της εμπειρίας του Θεού οδηγεί τον άνθρωπο στην υποκρισία ,στην ένδυση προσωπείου. Τη μεταμόρφωση μόνον η μετάνοια μπορεί να την επιφέρει και η άσκηση της αγάπης Κάθε προσπάθεια του ανθρώπου για αλλαγή εκτός Εκκλησίας είναι καταδικασμένη στην αποτυχία. Είναι αλλαγή προσωπείων και όχι εξαγιασμός του προσώπου».

Στην αυλή του Ναού ,μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , έπνευσε αύρα θαλασσινή μέσα από τα νησιώτικα τραγούδια που απέδωσαν με ζωντάνια οι φοιτήτριες της Γυναικείας Χορωδίας της Μητρόπολης «αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *