Ανησυχία απέναντι σε κάθε μορφή φανατισμού εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9579 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ανησυχία απέναντι σε κάθε μορφή φανατισμού εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος (ΦΩΤΟ)

Την ανησυχία του απέναντι σε κάθε μορφή φανατισμού εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με βουλευτές από το Ιράν.

Οι βουλευτές και μέλη της επιτροπής πολιτιστικών υποθέσεων του Ιρανικού Κοινοβουλίου επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο με σκοπό την ενίσχυση του διαθρησκειακού διαλόγου.

Τόνισαν πως το Ιράν και η Ελλάδα έχουν κοινό πολιτισμό και ιστορία και οι σχέσεις των δύο χωρών αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Μιλώντας για το διαθρησκειακό διάλογο επεσήμαναν πως οι δύο χώρες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και πως στο Ιρανικό Κοινοβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι θρησκευτικές μειονότητες και εγκρίνονται πιστώσεις για την ανοικοδόμηση ναών. Αναφέρθηκαν στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και τη στήριξη που προσφέρει στους αδύναμους συμβάλλοντας στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να μεριμνήσουμε, ώστε να εξουδετερωθούν οι επιθέσεις στους θεσμούς».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως ο «ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και η θρησκεία μας, μας καλεί να βοηθάμε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως. Έτσι εξηγείται και η συμπαράσταση των Ελλήνων στους πρόσφυγες». Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, ότι «το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος και οι ενέργειες αυτών των ανθρώπων έχουν κάνει πολύ κακό και είμαστε επιφυλακτικοί. Φοβόμαστε τον φανατισμό, κάνει κακό όπου κι αν εμφανίζεται». Σχετικά με την ανέγερση τεμένους ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ανησυχία του αν θα είναι χώρος προσευχής ή διδασκαλίας φονταμενταλισμού. Ο εκπρόσωπος των Ιρανών Βουλευτών ανέφερε πως στα μουσουλμανικά τεμένη διδάσκεται το κοράνι και η διδασκαλία του Ιησού Χριστού , όπως αναφέρεται σε αυτό.

Οι βουλευτές ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την φιλοξενία και τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί την Τεχεράνη.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *