Γεροβασίλη: «Θετική η επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο»
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Γεροβασίλη: «Θετική η επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο»

Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ως ιδιαίτερα θετική την επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο που πήρε διάσταση παγκοσμίου γεγονότος, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι το μήνυμα αλληλεγγύης παρέχει στήριξη στην Ελλάδα και το λαό της, που δίνει διαρκή αγώνα μέσα σε πολύ δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

«Υπερασπιζόμαστε τις αξίες του ανθρωπισμού απέναντι στις πολιτικές του ακροδεξιού λαϊκισμού και τις μονομερείς ενέργειες των κλειστών συνόρων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό για να προσθέσει ότι οι ροές έχουν μειωθεί και η εξέταση ασύλου προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Από τον Πειραιά έχουν μετακινηθεί 1.650 πρόσφυγες προς τα κέντρα φιλοξενίας και αναμένονται άμεσα και νέες μετακινήσεις. Η δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας προχωρά σύμφωνα με το σχεδιασμό, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει η επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία προς χώρες της ΕΕ.

«Η συνεπής υλοποίηση της συμφωνίας από όλα τα μέρη είναι η βάση ώστε η συμφωνία να γίνεται διαρκώς αποτελεσματικότερη», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

nooz.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *