Δ΄Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9193 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Δ΄Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Ευρισκόμενοι  στο κέντρο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάνοντας δε τον ευλογημένο αγώνα μας, ο καθένας όσο μπορεί καλύτερα για να ζήσουμε και φέτος όσο γίνεται πνευματικά και με χαρά Χριστού, αυτή την ευλογημένη και κατανυκτική λειτουργική περίοδο, προκειμένου να φθάσουμε έτσι επάξια στην ένδοξο και λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, μέσα σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως και Θρησκευτικής ευλαβείας,τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκύνησης, ο τέταρτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, αυτή την φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς.
Κατά τον Κατανυκτικό αυτό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος ανέπτυξε με σαφήνεια και γλαφυρότητα το θέμα: «Συγνώμη και Συγχωρητικότητα», χαρίζοντας έτσι πολύτιμα εφόδια, στους παρισταμένους οι οποίοι συμμετείχαν στην κατανυκτική αυτή Ιερή Ακολουθία, για την μεγάλη αρετή της συγγνώμης αλλά και της αγάπης προς τους «εν Χριστώ αδελφούς μας».
Ο επόμενος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή Δ΄ Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο Κωλέττη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Εκ Ιερού Ναού

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *