Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Πριν την είσοδο της πομπής εις την Μητρόπολη Καρπενησίου μερίμνη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου προσφέρθηκε δεξίωση στο χωριό Τυμφρηστό, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς με τις συνοδείες τους. Στην πλατεία του χωριού, από νωρίς ανέμεναν τα παιδιά και κάτοικοι του χωριού για να λάβουν την ευχή του Μακαριωτάτου, του νέου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, των άλλων Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και του Ποιμενάρχου τους κ. Νικολάου.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου και τον Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο με τις συνοδείες τους ανεχώρησαν για το Καρπενήσι, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό της Αγίας Τριάδος πραγματοποιήθηκε η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου, παρουσία πλειάδος Αρχιερέων, των τοπικών αρχών, του ιερού Κλήρου και του λαού της Ευρυτανίας, οι οποίοι με αισθήματα αγάπης και σεβασμού υπεδέχθησαν τον νέο τους Ποιμενάρχη.

Μετά την τελετή της ενθρονίσεως ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και όλους τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς επεσκέφθησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καρπενησίου κ. Νικόλαο, ο οποίος τους εδέχθη με αδελφική αγάπη και ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *