Η Αποκαθήλωση στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Αποκαθήλωση στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εψάλησαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Πλήθη πιστών συμμετείχαν εις την Ιερά Ακολουθία, παρακολουθώντας ευλαβικά με κατάνυξη και συγκίνηση μία από τις κατανυκτικότερες τελετές που λαμβάνουν χώρα στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση, τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, καθώς περίμεναν με περισσή υπομονή για να προσκυνήσουν τον εναποθετημένο Σώμα του Κυρίου στον λαμπρά κοσμημένο και ανθοστόλιστο Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού, ψάλλοντας το Δοξαστικό «Σε τον αναβαλλόμενον…».
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ομίλησε περί της «Συγχωρέσεως» και περί του «Μυστηρίου του Σταυρού, επισημαίνοντας ότι ο Σταυρός του Κυρίου μας αγγίζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο παρηγοριάς, με έναν τρόπο Θείας Επισκέψεως, με έναν τρόπο Θείας Συγκαταβάσεως.
Αυτήν την συγκατάβαση της Αγάπης Του Θεού, θα πρέπει να δεχθούμε στην ζωή μας, και ταυτόχρονα να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε το παράδειγμα Εκείνου που όλους μας περιμένει στην καινούργια ζωή, ενταφιάζοντας μέσα στον Ζωοδόχο Τάφο Του κάθε τι που μας νεκρώνει, θέλοντας να μας βγάλει μέσα από τον τάφο που είμαστε κλεισμένοι, και κυρίως Εκείνον που Ευαγγελίζεται και Επαγγέλλεται προς όλους μας την κοινή Ανάσταση κατά την ημέρα της παλιγγενεσίας.
Όσοι αναφέρονται στο βιβλίο της ζωής έχουν ζωή αιώνια. Ο καθένας από εμάς που βαπτίστηκε και βγήκε μέσα από την κολυμβήθρα, αυτή την κληρονομία έλαβε. Όλοι εμείς σήμερα έχουμε στα χέρια μας, το προνόμιο της ζωής της αιωνίου και από εμάς εξαρτάται αν θα το ενεργοποιήσουμε και θα το ζήσουμε. Αυτή την ώρα δεν είμαστε μόνο εμείς και αυτοί τους οποίους βλέπουμε. Γύρω μας είναι όλοι οι Άγιοι και οι ψυχές των δικαίων.
Η Εκκλησία μας είναι κοινωνία προσώπων, κοινωνία αγίων, κοινωνία ζώντων, είναι η χώρα των ζώντων, και Εκείνος που δίνει την πάντοτε ζωή, είναι ο πάντοτε Παρών, Κύριο ημών Ιησούς Χριστός.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *