Η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Δαμάστας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Δαμάστας (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας μετέβη την Παρασκευή 1 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπαραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε στο ιστορικό Καθολικό της Μονής, παρουσία πολλών προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή της Θεοτόκου στην νέα κτίση,  στην ανάπλαση του ανθρωπίνου γένους, η οποία ήρθε με την ψυχική της καθαρότητα και την υπακοή της στο θέλημα του Θεού. Δι’ αυτής ήλθε στον κόσμο η νέα ζωή και το γένος των ανθρώπων έγινε καινούργιο. Η Θεοτόκος χάρισε την ελευθερία στον κόσμο και ανακαίνισε τη φύση των ανθρώπων. Αιτία της χαράς λοιπόν και αιτία της σωτηρίας μας είναι η Θεοτόκος. Γι’αυτό να στηρίξουμε κάθε ελπίδα στη Θεοτόκο, η οποία αγρυπνεί και εργάζεται για τη σωτηρία μας.

Τέλος ευχήθηκε στους πιστούς η Παναγία να είναι στήριγμα και βοηθός, να χαρίζει την χάρη της και να καθαρίζει την ψυχή όλων από την πτωμαΐνη της αμαρτίας.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *