Η Κυριακή των Βαΐων στην Ι. Μ. Λαρίσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9178 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Κυριακή των Βαΐων στην Ι. Μ. Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και ιερά κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων και η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στον Τύρναβο.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος ευλόγησε τα βάϊα και ομίλησε για την είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. «Ο Κύριος εισήλθε στην αγία Πόλη, πάνω σε ταπεινό υποζύγιο», τόνισε ο Μητροπολίτης. «Δεν εισήλθε με βασιλικές συνοδείες, με στρατιώτες, με ιππείς, με κραυγές, με σαλπίσματα και θυρεούς, αλλά με ταπείνωση και πολλή αγάπη. Ήλθε έτσι ακριβώς όπως τον είχαν προφητεύσει οι Προφήτες. Αθόρυβα, όπως πέφτει η σταγόνα στο ποκάρι από μαλλί, με ταπείνωση και αγάπη όπως εισέρχεται ο Νυμφίος στην Νυμφική παστάδα. Κι εμείς όλοι, ο καθένας μας, η θυγάτηρ Σιών, η Ιερουσαλήμ, η αγία, ας εισέλθουμε με ταπείνωση κι αγάπη μέσα στην ψυχή μας και με βάϊα και κλάδους φοινίκων ας υποδεχθούμε Εκείνον που έρχεται ταπεινός και πραΰς και με πολλή αγάπη για να μας σώσει και να μας αγιάσει. Να μας χαρίσει την υιοθεσία, να γίνουμε υιοί και θυγατέρες του και κυρίως κληρονόμοι της βασιλείας Του».

Ι. Μ. Λαρίσης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *