Η Κυριακή των Βαΐων στην Μύκονο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9199 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Κυριακή των Βαΐων στην Μύκονο (ΦΩΤΟ)

Υπό τα όμματα χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της Μυκόνου, οι οποίοι θαύμασαν θέαμα πρωτόγνωρο γι` αυτούς, μετά τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β`, παρουσία του Δημάρχου κ. Κων. Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Πρίγκου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού και Αξιωματικών της Αεροπορικής Βάσης Μυκόνου, και πλήθους πιστών και τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, φερόντων βάϊα, που κατασκεύασαν τα ίδια ή οικογενείς τους, κατά το επιχώριο έθος,πραγματοποιήθηκε σήμερα,η λαμπρά λιτανευτική πομπή της Βαϊοφόρου, η καλουμένη «Περίπατος του Αυτοκράτορα», στην παραλία και τα γραφικά δρομάκια της Μυκόνου, των «ακάκων παίδων» ψαλλόντων τοπικά κάλαντα της Βαϊοφόρου.
Κατά την άφιξη της λιτανείας στο Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` συνεχάρη τους γονείς των παιδιών, τους ευχήθηκε για τα παιδιά τους και σε όλους για το Άγιο Πάσχα, και κάλεσε τα παιδιά νά ψάλλουν με δυνατή φωνή τα Κάλαντα της Βαϊοφόρου, ώστε, όπως είπε «να τα πάρει η θάλασσα και να τα ταξιδεύσει σε όλα τα νησιά της Ιεράς μας Μητροπόλεως».

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *