Η Μεγάλη Τετάρτη στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Μεγάλη Τετάρτη στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου διαδοχικά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, στο Γηροκομείο της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως και στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχη «Πέτρα».

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε τους νέους Βασταγαρίους, οι οποίοι φέρουν επί των ώμων τους τα ιερά Κουβούκλια του Επιταφίου των Ενοριών της Σύρου, κατά τη λιτάνευσή τους το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής και στους οποίους προσέφερε τον διακριτικό της διακονίας τους Σταυρό, που έχει καθιερώσει η Ιερά Μητρόπολη.

Εν συνεχεία, τέλεσε την Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας, όπου, μεταξύ των εκκλησιασθέντων, παρίσταντο ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Γ. Μαραγκός,ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ποσειδωνίας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Σε όλες τις Ενορίες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους διακονητές και τον πιστό λαό, και ομίλησε με μία θεολογική προσέγγιση για τα γεγονότα της προδοσίας,της υπερφυούς προσευχής και της παραδόσεως του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *