Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει κάτι τέτοιο» (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (8141 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει κάτι τέτοιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, περίμενε υπομονετικά στη λιμουζίνα του να έρθουν οι επιτάφιοι των πέντε εκκλησιών του κέντρου της πόλης, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
Αν και η Μεγάλη Παρασκευή δεν ενδείκνυται για βαριά λόγια, ο κ. Αμβρόσιος δεν κρατήθηκε. Όταν ήρθε η ώρα, μπροστά στο πλήθος πιστών, να πει τα συνηθισμένα, αυτός δεν τα είπε, αφού είχε φροντίσει αυτό να το κάνει προηγουμένως ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.
Ο Αμβρόσιος, παίρνοντας τη σκυτάλη, αναφέρθηκε στον προφήτη Ηλία, ο οποίος ζήτησε από τους ιερείς του Βααλ να θυσιάσουν σφαγεία και να ζητήσουν από το θεό τους να ανάψει φωτιά. Όταν ήρθε η σειρά του, ζήτησε από τον έναν και μοναδικό Θεό να ανάψει φωτιά, κι έτσι έγινε. Αργότερα ο προφήτης, ζήτησε να θανατωθούν οι ιερείς του Βααλ ως ειδολολάτρες.

Με αυτό το παράδειγμα, ο κ. Αμβρόσιος ξεκίνησε την επίθεση του στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, επειδή θέλει να καταργήσει τα θρησκευτικά από τα σχολεία. “Να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει κάτι τέτοιο”, συνέχισε ο Μητροπολίτης, αφήνοντας εμβρόντητο το πλήθος.
Αναφέρθηκε επίσης, σε όσους ήθελαν χθες το βράδυ να κάνουν φανερό δείπνο, τρώγοντας κρέατα. “Να τρυπήσουν τα στομάχια όσων θα συμμετέχουν σε αυτο το δείπνο.”, είπε ο Αμβρόσιος, ενώ την ώρα εκείνη κάποια προσπάθησε να τον πλησιάσει, αρνούμενη να δεχθεί αυτά που έλεγε, αλλά απομακρύνθηκε από νεωκόρο της τοπικής εκκλησίας.
“Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις”, είπε ο Αμβρόσιος που για άλλη μία φορά κατάφερε να ρίξει τη “βόμβα” του. Ήταν ο Δήμαρχος όμως, που κατευθύνθηκε προς το βάθρο των ιερέων, πήρε το λόγο και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας πως είναι δύσκολες στιγμές για όλους, αλλά θα τα καταφέρουμε.

protionline.gr