Κερκύρας Νεκτάριος : “ Ο Κύριός θυσιάστηκε επί του Σταυρού από αγάπη και για τη σωτηρία μας “ (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Ο Κύριός θυσιάστηκε επί του Σταυρού από αγάπη και για τη σωτηρία μας “ (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη τελέστηκαν  το πρωί της Μ. Παρασκευής 29 Απριλίου 2016 οι Μεγάλες Ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στο Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι εμείς σήμερα οι άνθρωποι στο κάλεσμα  που μας απευθύνει ο Κύριός μας, απαντάμε με την κακότητα, τη μισαδελφεία και την εκμετάλλευση του αδελφού μας. Δεν πρέπει να ατενίζουμε την Εσταυρωμένη Αγάπη, απλώς συναισθηματικά. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε προσωπική σχέση μαζί Του, ώστε να μεταμορφωθούμε οντολογικά. Να ζήσουμε κατά Χριστόν, μετατρέποντας το ίδιον θέλημα, σε εκπλήρωση του θελήματος του Ουρανίου Πατρός μας.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας στραμένος ενώπιον του Εσταυρωμένου προόσφερε ως ικετήρια προσευχή, το λόγο του Επισκόπου Κερνίτζης και Καλαβρύτων Ηλία Μηνιάτη για τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού  : “ Πώς ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο και πώς κατάντησε ο άνθρωπος τον Θεό ; Το να θυσιαστεί ένας πατέρας για το παιδί του ή το παιδί για τον πατέρα είναι επιταγή της φύσεως. Το να θυσιαστεί ένας φίλος για το φίλο του, αποτελεί επιταγή της φιλίας. Όμως όταν θυσιάζεται κάποιος για τους εχθρούς του, δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η φύση, αλλά ούτε και η επιταγή της φιλίας μπορεί να το διανοηθεί. Σε πρακαλούμε Κύριε μην στερήσεις την αγάπη σου, από όλους εμάς “.   

Ι. Μ. Κερκύρας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *