Μητροπολίτης Ηλείας: «Χωρίς συγκέντρωση επιταφίων τη Μ. Παρασκευή στον Πύργο»
Άρχων (9199 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μητροπολίτης Ηλείας: «Χωρίς συγκέντρωση επιταφίων τη Μ. Παρασκευή στον Πύργο»

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ίσως τη φετινή Μ. Παρασκευή δεν αναμένεται να γίνει συγκέντρωση των Επιταφίων των μεγαλύτερων ενοριών της πόλης του Πύργου, στην κεντρική πλατεία.

«Φρένο» στο έθιμο της ηλειακής πρωτεύουσας φέρεται να βάζει επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού σε τοπική εφημερίδα και ως δικαιολογία για την εξέλιξη αυτή παρουσιάζεται η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία. Μια δικαιολογία που για πολλούς δεν έχει βάση μιας και τα δύο τελευταία χρόνια οι εργασίες βρίσκονται πάντα σε εξέλιξη στο ναό.

Βέβαια από πέρυσι είχαν αρχίσει τα παρατράγουδα με τους Επιταφίους, αφού στο χώρο συγκέντρωσής τους στην κεντρική πλατεία δεν είχαν στηθεί τα απαραίτητα τραπέζια. Αυτό ανάγκασε κάποιους να φέρουν μαζί τους άλλα μέσα για να στερεώσουν τους Επιταφίους, αλλά τους περισσότερους από τους πιστούς που τους μετέφεραν να παραμείνουν όρθιοι με τους Επιτάφιους στα χέρια.

Η θέση αυτή του Μητροπολίτη Ηλείας δεν φαίνεται να πείθει την τοπική κοινωνία που ήδη δημιούργησε δικά της σενάρια για την απόφαση αυτή, με κοινό παρονομαστή τα σκουπίδια. Άλλοι κάνουν λόγο για παρέμβαση του δημάρχου της πόλης, ώστε να μην εκφραστούν αντιδράσεις την ώρα της μεγάλης αυτής στιγμής στο κέντρο της πόλης για την κατάσταση που παραμένει με τον Πύργο πνιγμένο στα σκουπίδια για ακόμα ένα Πάσχα. Άλλοι πάλι εκτιμούν πως αν υπάρχει μια πιθανότητα να συμβούν επεισόδια σε μια τέτοια ιερή στιγμή της πόλης και να ακουστούν φωνές διαμαρτυρίας, ο Μητροπολίτης δεν θα ήθελε να βρεθεί και αυτός στο μάτι του κυκλώνα την ώρα που θα σταθεί δίπλα στο δήμαρχο της πόλης, πάνω στην ειδική εξέδρα.

Οι πιο αισιόδοξοι ελπίζουν την ύστατη ώρα η απόφαση αυτή που φέρεται να έχει λάβει ο Μητροπολίτης Ηλείας να αλλάξει και να γίνει κανονικά η συγκέντρωση των Επιταφίων στο κέντρο της πόλης.

pronews.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *