Οι Δ΄ Χαιρετισμοί στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9579 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Οι Δ΄ Χαιρετισμοί στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ενώπιων της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Ασκονίτισσας (8ος αι.), η οποία είχε μεταφερθεί από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα και φυλάσσετε από τότε εις τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού, εψάλει υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου 2016.

Κατά την διάρκεια της Κατανυκτικής Ακολουθίας παρέστη πολλής κόσμος μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως του Δήμου Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητος Ασκού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε εκτενώς τον 24ο Οίκο της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, «Ὦ πανύμνητε Μῆτερ, ἡ τεκοῦσα τὸν πάντων ἁγίων ἁγιώτατον Λόγον….», τονίζοντας ότι οι στίχοι αυτοί περιλαμβάνουν το μυστήριο της Σωτηρίας, το Μυστήριο της Ευσεβίας και το Γεγονός της Καινής Κτίσεως, ενώ προσδιορίζεται με ακρίβεια το υπερβατικό στοιχείο για τα δεδομένα της λογικής του ανθρώπου καταγράφοντας επακριβώς αυτό που αποτελεί έκφραση της Θείας Αποκαλύψεως το οποίο είναι το Μυστήριο της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *