Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σουφλί (ΦΩΤΟ)
Άρχων (8171 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σουφλί (ΦΩΤΟ)

Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριου Ιερώνυμου στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η γραφική πόλη του Σουφλίου, την  οποία επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 18ης Απριλίου ε.ε.

Καθ’ οδόν προς το Σουφλί ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο 126 στην ελληνοτουρκική μεθόριο όπου τον υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Νικόλαος Τσιτσιμπίκος και ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης. Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο Φυλάκιο και με πνευματικά λόγια μίλησε στους στρατευμένους.

Στη συνέχεια προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Σουφλίου τον Μακαριώτατο, υπεδέχθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, αντιπροσωπείες σχολείων με τις σημαίες τους και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε Δοξολογία, προσφώνηση του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, προσφώνηση του Δημάρχου Σουφλίου, η αντιφώνηση του Μακαριωτάτου.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Επισκοπείο Σουφλίου, ξενάγηση στο Μουσείο Μετάξης και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς, όπου τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος και οι πατέρες της Μονής. Τέλος παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα.

Ι. Μ. Διδυμοτείχου