Ο Ε΄ Κατανυκτικός εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Πύργου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (8171 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Ε΄ Κατανυκτικός εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Πύργου (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Κωλέττη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλειάδος Ιερέων της Πόλης του Πύργου, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο πέμπτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου.
Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Κωλέττης, ο οποίος καιομίλησε για την μεγάλη μορφή του τιμωμένου Οσίου πατρός Ιωάννου του Σιναΐτου συγγραφέος της Κλίμακος, του οποίου για μια ακόμη φορά η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, προέβαλλε την ασκητική μορφή του, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο σπουδαίο από κάθε άποψη πνευματικής καλλιέργειας και ωφελείας έργο του «Κλίμαξ», καθώς επίσης και για την αξία της Νηστείας, της Προσευχής και της Ταπείνωσης, τα οποία είναι σπουδαίες αρετές και όπλα στην πνευματική ζωή κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και όχι μόνον.
Μετά το πέρας του Κατανυκτικού αυτού Εσπερινού, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Πάπαρης, παρέθεσε μικρή δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο.
Ο έκτος κατά σειρά και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 4:30 Μ.Μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πύργου, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιότατο π. Παναγιώτη Γιατρά, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδος, Καθηγητή Θεολόγο. 
Εκ του Ιερού Ναού