Ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου στην Ι. Μ. Θήρας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9193 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου στην Ι. Μ. Θήρας (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ήταν η χαρά και ιδιαίτερη η ευλογία για τα νέα ζευγάρια, τους νέους και  τις νέες της Μητροπόλεώς μας από τη συνάντησή τους με το Γέροντα Εφραίμ, ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, το βράδυ της Δευτέρας 11 Απριλίου 2016.
Ο Γέροντας Εφραίμ, που βρίσκεται στη Σαντορίνη προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.Επιφανίου παρευρέθη και μίλησε στην «Σύναξη» των νέων στο παρεκκλήσιο των Τριών Ιεραρχών στα Φηρά της Θήρας εκεί  όπου με την πνευματική φροντίδα του ιεροκήρυκος Αρχ. Χριστοφόρου Καραμολέγκου γίνονται συναντήσεις με θέματα νεανικού πνευματικού προβληματισμού, συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέες οικογένειες και είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να  μιλήσει μαζί τους.

Στις 12 Απριλίου 2016 που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας από της Επισκοπής Ζήλας Της Καππαδοκίας στην βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, ο Γέροντας Εφραίμ, ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, στη Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης. Στο εκκλησίασμα που ήλθε και από άλλα χωριά για να λάβει την ευχή του και να τον ακούσει μίλησε διδακτικώτατα και τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που έχει η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με την Σαντορίνη από το 1830 όπου η Τίμια Ζώνη η οποία είχε αρπαχτεί από τους Οθωμανούς στην Κρήτη και τελικά  διεσώθη από τους Θηραίους και επεστράφη στην Ιερά Μονή. Το γεγονός εορτάζεται πανηγυρικώς τόσο στην Σαντορίνη όσο και στο Βατοπαιδι στις 10 Οκτωβρίου.

Νεότητα Θήρας

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *