Ο Καθηγούμενος της Σιμωνόπετρας στην Ι. Μ. Άρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Καθηγούμενος της Σιμωνόπετρας στην Ι. Μ. Άρτης (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 17 Απριλίου, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης μας κ.κ. Ιγνατίου.

Ομιλητής της εσπερινής συνάξεως ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας π. Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος ανέπτυξε με αγιογραφικό και πατερικό τρόπο το επίκαιρο θέμα: «Τα όπλα του πνευματικού αγώνος». Κατά τον ομιλητή ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και επίπονος αλλά ο Θεός και η Αγία μας Εκκλησία μάς προικίζει με ποικίλα όπλα, για να βγούμε νικητές και στεφανοφόροι, όπως είναι το όπλο της προσευχής και της νηστείας, τα οποία γίνονται εντατικότερα κατά την περίοδο αυτή, της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η επιμονή και υπομονή στον αγώνα αυτόν, ανάλογα και με τις δυνατότητες του καθενός μας, θα μας χαρίσει την αιώνια ζωή και βασιλεία.

Ι. Μ. Άρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *