Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε ημερίδα ιερατικών κλίσεων στον Εύοσμο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε ημερίδα ιερατικών κλίσεων στον Εύοσμο (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον ημερίδα Ιερατικών κλήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ενόψει της ομώνυμης εβδομάδος που ορίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον Αναστάσιμο Εσπερινό που παρακολούθησαν τα παιδιά από τις ενορίες της Μητροπόλεως και συνεχίστηκε στην κατακόμβη του Ιερού Ναού με την εισήγηση επί του ορισμένου θέματος.
Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα «Ο ιερεύς και τα Μυστήρια της Εκκλησίας» με αγιογραφικές και πατερικές παραπομπές και πολλά προσωπικά του και όχι μόνον παραδείγματα από τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Της εισηγήσεως ακολούθησε γόνιμος διάλογος ενώ την ημερίδα έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας ευχαριστώντας τον Άγιο Καστορίας για τον κόπο του λόγου και τα παιδιά που μαζικά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του επισκόπου τους.
Στο τέλος δόθηκε σε όλους ως ευλογία ένα βιβλίο και ακολούθησε δεξίωση.

Ι. Μ. Καστορίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *