Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Ι. Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9569 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Ι. Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε (14/4) το 1ο μέρος του 21ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, το οποίο διοργανώνει η Βολιώτικη Χορωδία, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πλήθος φιλόμουσων ακροατών.

Αντικείμενο του Φεστιβάλ ήταν και παραμένει ο Ύμνος στον Θεό, μέσα από την Μουσική και τον Λόγο, με τους εκφραστικούς τρόπους που παρέχει τόσο το πολυφωνικό χορωδιακό τραγούδι, όσο και η βυζαντινή υμνογραφία, στην πορεία προς τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στο 1ο μέρος του Φεστιβάλ έψαλαν: ο Χορός των Ιερέων της Ι.Μ. Δημητριάδος, μοναδικός στο είδος του στον Ελλαδικό χώρο, με χοράρχη τον Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, ο Βυζαντινός Χορός Ψαλτριών «Αι Άδουσαι», με Δομεστίκαινα την Δρ. Σέβη Μαζέρα και ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Ιωάννη Σχώρη.

Μετά το πέρας του προγράμματος, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τις τρεις χορωδίες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη εκτέλεση του προγράμματός τους, αλλά και την Βολιώτικη χορωδία για την διοργάνωση. Επεσήμανε ότι «όσα ακούσαμε συνιστούν μια εισαγωγή για όσα θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι απλώς καλλιτεχνικά έργα, είναι πρόσκληση για μετοχή στο μυστήριο της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του Κυρίου μας, είναι η ζωντανή λατρεία της Εκκλησίας μας… Εύχομαι ο θεσμός του Φεστιβάλ να συνεχιστεί για έτη πολλά…».

Το 2ο μέρος του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/4, στις 7μ.μ. στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Θρησκευτικούς ύμνους θα αποδώσουν: η Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας υπό την δ/νση της κ. Στάσας Τζάλλα, η Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου, με μαέστρο την κ. Μάρω Σταμοπούλου, η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου, υπό την δ/νση του μαέστρου κ. Γιάννη Καρκάλα και η Βολιώτικη Χορωδία με μαέστρο την κ Στάσα Τζάλλα.

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού, η Βολιώτικη Χορωδία θα ψάλει στην Θεία Λειτουργία, σε χορωδιακή προσαρμογή Θεοδώρου Παπακωνσταντίνου.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *