Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Λεμεσού (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Λεμεσού (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο, 9 Απριλίου, μεσούσης της Αγίας Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Χριστόδουλου Αναξαγόρου, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

Τον νέο διάκονο χειροτόνησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ενώ, στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ.Νικόλαος. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ιερείς και διάκονοί ενώ, συγγενείς, φίλοι και απλός ευσεβής λαός παρευρέθηκαν στη χειροτονία για να προσευχηθούν υπέρ του νέου διακόνου και να του ευχηθούν ο Θεός να τον ενδυναμώνει στην διακονία του.

Ο π. Χριστόδουλος είναι έγγαμος και απόφοιτος της Σχολής εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης ο πρωτότοκος υιός του εφημερίου του ναού Αγ. Νικολάου, Πρωτ. Χρήστου Αναξαγόρου, αποτέλεσε για πολλά χρόνια ιεροψάλτης και συνεργάτης στο ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεώς.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Περικλέους

Ι. Μ. Λεμεσού

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *