Χειροτονία Διακόνου από το Μητροπολίτη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9130 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία Διακόνου από το Μητροπολίτη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, το Σάββατο της Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών, 9 του μηνός Απριλίου ε.ε., χειροτόνησε σε Διάκονο τον ευλαβέστατο Παύλο Κυριαζίδη, οικογενειάρχη και πατέρα δύο τέκνων.

Στην προσαγορευτήριο ομιλία του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, σημείωσε· «Καλείσαι ακόμη, αγαπητέ μου να αρχίσεις σημαντικό διάλογο με το σύγχρονο άνθρωπο, να τον πλησιάσεις, να του μιλήσεις και να τον ακούσεις, έργο και αυτό δυσχερέστατο, γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος δεν ομιλεί και πολύ περισσότερο δεν συνομιλεί. Οι παπαγάλοι έχουν την ικανότητα να μιμούνται την ανθρώπινη φωνή και να επαναλαμβάνουν λέξεις και φράσεις, όμως ούτε ομιλούν και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να συνομιλήσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο της σημερινής εποχής…».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε εκδήλωση του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεγάλης Δοξιπάρας. Η Χορωδία απέδωσε βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *