Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9183 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου Ευλογίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, το πρωί του Σαββάτου 09 Απριλίου 2016.

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία ετελέσθη εις το Καθολικό της Μονής παρέστησαν, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Δημοτικής Κοινότητος Σοχού, οι κατά σάρκα συγγενείς, φίλοι και πλήθος πιστών οι οποίοι προσευχητικός μετείχαν στην τέλεση του Ιερού Μυστηρίου, ευχόμενοι  για τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας μας.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, παίρνοντας αφορμή από την σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, εξέφρασε λόγους πνευματικής οικοδομής και πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς τον π. Ευλόγιο, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του Μυστηρίου της Ιεροσύνης και της διακονίας του λαού του Θεού.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τη χαρά που προσέφερε στη Μονή και για το συνεχή και ανύσταχτο ενδιαφέρον, καθώς και την πατρική αγάπη που επιδεικνύει στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού, αλλά και γενικότερα στις Ιερές Μονές της επαρχίας μας, δίδοντας κουράγιο και δύναμη, ώστε να συνεχίζεται ο αγώνας και το φιλόχριστον έργον που επιτελείται.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *