Χειροτονίες κληρικών στην Ι. Μητρόπολη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονίες κληρικών στην Ι. Μητρόπολη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

Στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ένας νέος Διάκονος και ένας Πρεσβύτερος προστέθηκαν στην μεγάλη ιερατική οικογένεια των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 (Α’ Νηστειών – Κυριακής της Ορθοδοξίας), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χειροτόνησε στον βαθμό του πρεσβυτέρου τον διάκονο π. Νικόλαο Τηλιγάδα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Ο π. Νικόλαος είναι έγγαμος, υιός του ιερέως π. Λάμπρου Τηλιγάδα, εφημερίου της ενορίας Δοκιμίου Αγρινίου, και υπηρέτησε επί εξάμηνο ως διάκονος του Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 (Β’ Νηστειών – Γρηγορίου του Παλαμά), ο Μητροπολίτηςχειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον κ. Ευστάθιο Καραδήμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φλωριάδος Βάλτου. Αξίζει να αναφερθεί ότι από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι του χωριού και των γύρω χωριών, καθώς και όλα τα παιδιά του Σχολείου, περίμεναν να υποδεχθούν τον Επίσκοπό τους και να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της Χειροτονίας. Ο νέος διάκονος κατάγεται από την Χρυσοπηγή Φλωριάδος, είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, μίλησε και στους δύο κληρικούς με πατρική αγάπη για την αξία της ιερωσύνης, όπως βιώνεται μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία σύμφωνα με την Πατερική Παράδοση. Προέτρεψε τους νέους Κληρικούς να παραμείνουν πάντα διάκονοι, κοντά στον λαό του Θεού, ο οποίος τόσο πολύ ταλαιπωρείται σήμερα και έχει ανάγκη αξίων και συνειδητών ποιμένων. Επίσης συνεχάρη τους δύο κληρικούς για την απόφασή τους να διακονήσουν τον αμπελώνα του Κυρίου, γνωρίζοντας τις καθημερινές βιοτικές δυσκολίες που πηγάζουν από την απαγόρευση του διορισμού νέων εφημερίων.

onairnews.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *