Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου Καστοριάς τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς συνδέεται παιδιόθεν με την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου αλλά και με τις αδελφές της Μονής, αφού κατάγονται από το ίδιο χωριό του Νομού Φλωρίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο για την παρουσία του στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε να είναι ο Άγιος φύλακας και οδηγός του στην αρχιερατική του διακονία επί πολλά έτη!

Ο Σεβασμιώτατος Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την πρόσκλησή του, για την αγάπη του προς το πρόσωπό του και ευχήθηκε να συνεχίζει με την προστασία της Παναγίας τη διακονία του στην αγιοτόκο Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Επίσης, ο κ. Ιουστίνος μίλησε για τις σχέσεις του με το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, για τους Αγίους της Εκκλησίας αλλά και την τιμή που αποδίδουμε οι ορθόδοξοι χριστιανοί στα ιερά λείψανα των Αγίων μας αλλά και στα οστά του κάθε ανθρώπου.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου :

Ι. Μ. Καστορίας 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *