«Βούλιαξε» ο Μανταμάδος από κόσμο για χάρη του Αρχάγγελου Ταξιάρχη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

«Βούλιαξε» ο Μανταμάδος από κόσμο για χάρη του Αρχάγγελου Ταξιάρχη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή των Μυροφόρων 15/05/16 ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου γιόρτασε την επέτειο των εγκαινίων του πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης κκ. Χρυσόστομου, του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου, πλήθος μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα, άλλα και πολλών Αρχιερέων απ όλη την Λέσβο και μέρη της Ελλάδος.

Στις 7:30 το πρωί τις Κυριακής πραγματοποιήθηκε  ο όρθρος ενώ αμέσως μετά στις 09:00 ακολούθησε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 11:45 η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αρχαγγέλου γύρω από το Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου.

Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως εψάλλει υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης κκ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου αλλά και των λοιπών προσκεκλημένων Αρχιερέων, τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη Σερρών και Μυτιλήνης Πορφυρίου του εκ Μανταμάδου και στο τέλος ευλογήθηκαν τα εκ σφαγίων καθιερωμένα εδέσματα.

Οι επίσημοι που βρέθηκαν την Κυριακή στο Μανταμαδο πάρα πολλοί ανάμεσα σε αυτούς δέσποζε φυσικά το όνομα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ Τερενς Κουίκ.

«Η γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ την Κυριακή των Μυροφόρων, δεν είναι απλά το μεγαλύτερο θρησκευτικό γεγονός για το νησί της Λέσβου. Αυτό το αποδεικνύει η Πανελλαδική κοσμοσυρροή πιστών, η οποία επίσης δείχνει τη στενή σχέση λαού και Εκκλησίας, η οποία θα πρέπει να μεταφράζεται και στην ενιαία άρρηκτη σχέση εκκλησίας και κράτους.Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να έρθω φέτος στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου, όχι μόνο ως απλός προσκυνητής, αλλά και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ορισμός που γίνεται για πρώτη φορά». Αυτό δήλωσε στη Μυτιλήνη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της λειτουργίας και της λιτάνευσης της Ιερής εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Επίσης την Κυριακή στην θεια λειτουργία και λιτανεία βρέθηκαν Αντιπερειφεριαρχες, ο Δήμαρχος Λέσβου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, Διοικητές των σωμάτων ασφαλείας, ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, Βουλευτές του νομού Λέσβου κ.α.

Την λιτανεία συνόδευε η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ και τιμητικό στρατιωτικό άγημα της μονάδας του Μανταμαδου.

Στο Μανταμάδο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναβίωσε και η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, ο ρόλος της οποίας υπήρξε καίριος για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας, με τους μικροπωλητές να συγκεντρώνονται στον περίβολο του μοναστηριού.

lesvospost.com

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *