Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9212 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαϊου 2016 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υ.Θ. Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Κορακιάνα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέφερε ότι η Παναγία μας χαριτώθηκε πρώτη και αντίκρισε τον Αναστάντα Υιό Της. Η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού αποτελεί για τους πιστούς τη μεγαλύτερη χαρά και ελπίδα, καθώς μέσω του θανάτου Του, καταργήθηκε ο ίδιος ο θάνατος και η αμαρτία. Μερίδιο της αυτής χαράς έχει και η Υπεραγία Θεοτόκος.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Κυριακής του Πάσχα, συνέρρεαν κατά εκατοντάδες οι νέοι άνθρωποι στους ναούς του νησιού. Παρατηρούσε κανείς την πίστη και την κατάνυξή τους. Το γεγονός αυτό μαρτυρά ότι το παρ’όλες τις επιθέσεις που δέχεται πανταχόθεν η Αγία μας Εκκλησία, όπως και στους χρόνους της επί γης παρουσίας του Χριστού, που προσπάθησαν μερικοί να αμφισβητήσουν την Ανάστασή Του, διαδίδοντας ψευδώς ότι οι Μαθητές Του έκλεψαν το Σώμα, η Εκκλησία στέκεται όρθια, δίδοντας και στο σύγχρονο κόσμο μαρτυρία Σταυρού και Αναστάσεως, θυσίας και διακονίας προς τον αδελφό μας, αλλά και τη χαρά της ελπίδος και της αιωνιότητας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε προσκυνητές από τη Μαγνησία που βρέθηκαν στην Κέρκυρα.

Ι. Μ. Κερκύρας 

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *