Ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9185 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Τον προστάτη Άγιό της άρχισε τίμησε η ενορία του Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων , της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, στις 7 και 8 Μαΐου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαίδος κ.Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
Της ευχαριστιακής σύναξης ανήμερα της εορτής προεξήρχε ο Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας, Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ενώ τον πλαισίωσαν αρκετοί κληρικοί. Στο κήρυγμά του στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε τους Ιερείς και τους συνεργάτες τους, τις εθελόντριες και τους εθελοντές, οι οποίοι δαπανώνται διαρκώς στην διακονία των ενοριτών και των προσκυνητών του εορτάζοντος Ιερού Ναού, καταξιώνοντάς τον όμορφο και την Ενορία δραστήρια. Με την ευκαιρία της εορτής της μητέρας τίμησε νέες και μεγαλύτερες μητέρες, εξαίροντας το μεγαλείο της μητρότητας στους χαλεπούς καιρούς μας.
Το απόγευμα της εορτής πραγματαποιήθηκε η Λιτάνευση της εικόνας του Ευαγγελιστού κατά την διάρκεια της οποίας έγινε η υποδοχή της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης από την Αρτάκη της Ευβοίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πτολεμαίδος κ.Εμμανουήλ τόνισε ότι είναι σημαντικό γεγονός για το Περιστέρι ο ερχομός μια Εικόνας που ηλθέ από την προσφυγιά το 1922. Παρόντες στην Λιτανεία και την υποδοχή ο Δήμαρχος Περιστερίου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τους ύμνους της εορτής απέδωσε ευάριθμη βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού κ. Ζαχαρία Κοντοφρίδη.
Η Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το πρωί της 16ης Μαίου.Καθημερινά τελούνται Ορθρος και Λειτουργία το πρωί, εσπερινός και Παράκληση το απόγευμα.

Tην Παρασκευή 13 Μαίου θα τελεσθεί στο Ναό Θεία Λειτουργία και Παράκληση για την επιτυχία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Εκ του Ιερού Ναού

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *