Ο εορτασμός των Δισχιλίων Νεομαρτύρων Ναούσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9217 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εορτασμός των Δισχιλίων Νεομαρτύρων Ναούσης (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή του Θωμά εορτάστηκε με λαμπρότητα στη Νάουσα η εορτή των Δισχιλίων Νεομαρτύρων (μαρτύρησαν το 1822) καθώς επίσης τιμήθηκε η 194η επέτειος του Ολοκαυτώματος της πόλεως, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το εσπέρας του Σαββάτου τελέστηκε στον ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ναούσης ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Νεομαρτύρων, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και το θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων των σεβασμιωτάτων Σύρου κ. Δωροθέου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Μετά το τέλος του Εσπερινού τελέστηκε μεγαλοπρεπής λιτανεία προς τον χώρο του μαρτυρίου (Κιόσκι) όπου τελέστηκε αρτοκλασία από τον σεβ. Ιλίου κ. Αθηναγόρα και ο σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος κήρυξε το θείο Λόγο.

Την Κυριακή του Θωμά στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προέστη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος κήρυξε και το θείο Λόγο. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δοξολογία επί τη 194η επετείω του Ολοκαυτώματος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Ακολούθησε τρισάγιο στο χώρο θυσίας «Στουμπάνου» και ρίψη στεφάνου στον καταρράκτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ηρώο στον τόπο μαρτυρίου των Δισχιλίων Νεομαρτύρων και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση υπό βροχή.

Ι. Μ. Βεροίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *