Ο Οικ. Πατριάρχης στη Βέροια για τα 22α Παύλεια
Άρχων (7313 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Οικ. Πατριάρχης στη Βέροια για τα 22α Παύλεια

Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου θα κορυφωθούν τα φετινά 22α Παύλεια, στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (11/5), ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και οι συνεργάτες του, σε συνέντευξη Τύπου.
Στα κορυφαία γεγονότα των φετινών Παυλείων είναι τα εγκαίνια του Παλαιού Μητροπολιτικού Ναού Απ. Πέτρου και Παύλου (Παλιά Μητρόπολη), η αναστύλωση του οποίου ολοκληρώνεται, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή. Το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (4/6) θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός στο Νέο Μητροπολιτικό Ναό και υποδοχή των λειψάνων των εγκαινίων, ενώ την Κυριακή (5/6) το πρωί θα τελεστεί Όρθρος στο Νέο Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια, λιτανεία προς την Παλαιά Μητρόπολη, Εγκαίνια και Θ. Λειτουργία.
Την πρώτη Θεία Λειτουργία, μετά τα εγκαίνια, θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στις 29 Ιουνίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει στον υπαίθριο εσπερινό στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου της Βέροιας, από όπου με την ομιλία του θα κλείσει τις εκδηλώσεις.