Παυλόπουλος σε Πούτιν: «Στο Άγιον Όρος χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας» (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (9511 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Παυλόπουλος σε Πούτιν: «Στο Άγιον Όρος χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κύριε Πρόεδρε, με ειλικρινή συγκίνηση σας υποδέχομαι εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας σε αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής Επικράτειας, τη Χερσόνησο του Άθω, το Άγιον Όρος» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, και συνέχισε λέγοντας:

«Το Άγιον Όρος, κοιτίδα και λίκνο της Ορθοδοξίας. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη. Κύριε Πρόεδρε, όπως είχα την ευκαιρία να σας τονίσω και χθες κατά τη συνάντησή μας, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς για ολόκληρη την ανθρωπότητα, εδώ είναι πραγματικά ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις αρχές και τις αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα του και το λαό του. Κατά την Ορθοδοξία, αυτοί οι δείκτες δεν είναι άλλοι από τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη» τόνισε, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε στον Ρώσο Πρόεδρο «εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, να οδηγείτε τον φίλο ρωσικό λαό της μεγάλης και φίλης χώρας σας, στο δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας».

pronews.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *