Το ευλαβικό κερί του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στον Άγ. Γεώργιο παλαιού Καΐρου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9144 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Το ευλαβικό κερί του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στον Άγ. Γεώργιο παλαιού Καΐρου (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο χώρο που σύμφωνα με την παράδοση μαρτύρησε και όπου κατέφυγε η Αγία Οικογένεια την εποχή του Ηρώδη, εόρτασε ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, στην «Ροτόντα της Ανατολής», τον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου, όπου την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού ετέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, την Πέμπτη του Πάσχα το απόγευμα.

Συμπαραστατούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα καθώς και τον Επίσκοπο Ναυκράτιδος κ. Μελέτιο, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μίλησε για το βίο και την ευλογία που δίνει στον καθένα μας ο Άγιος, που αγαπούν και οι Χριστιανοί αλλά και οι Μουσουλμάνοι.

Παράλληλα, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που ολοκληρώθηκε ένα έτος από την ανακαίνιση της πολυαιώνιας Μονής, ευχαριστώντας άλλη μία φορά τον μεγάλο ευεργέτη Θανάση Μαρτίνο.

Να σημειωθεί ότι το τιμητικό παρών έδωσαν και πολλοί Οφφικίαλοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που κατέφθασαν από διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς η σημερινή ημέρα συμπίπτει με την εορτή τους.

pyramisnews.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *