Το Μερκοβούνι Τρίπολης υποδέχθηκε την Παναγία Μαλεβή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (9212 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Το Μερκοβούνι Τρίπολης υποδέχθηκε την Παναγία Μαλεβή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης το Μερκοβούνι Τρίπολης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα τη θαυματουργή και μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας Μαλεβής εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυνουρίας.
Το ιερό Εκτύπωμα υποδέχθηκαν ο κλήρος και ο λαός της περιοχής με επικεφαλείς τους Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσότομο και Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.
Η ιερά εικόνα με λιτανευτική πομπή έφτασε στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Νεομάρτυρος Δημητρίου Μερκοβουνίου, όπου κι εναποτέθηκε για τετραήμερο προσκύνημα.
Στη συνέχεια, τελέσθηκαν θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού, δέησις του κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.
Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Με το πέρας της ακολουθίας ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος τίμησε με το Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για την προσφορά του στην τοπική εκκλησία, ενώ ο Σεβασμιώτατος χάρισε, όπως είπε στην Παναγία την Μαλεβή το εγκόλπιό του ως δώρο.
Η χαριτόβρυτη εικόνα έφθασε στο Μερκοβούνι με τη συνοδεία του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βαρσών Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνη και της Καθηγουμένης της Ι. Μονής Μαλεβής μοναχής Παρθενίας Δελή.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *