Αγιασμός των αλόγων στα Καλά Νερά (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αγιασμός των αλόγων στα Καλά Νερά (ΦΩΤΟ)

Το παραδοσιακό έθιμο του αγιασμού των αλόγων, την ημέρα της Αναλήψεως αναβίωσε και φέτος στα Καλά Νερά.

Ένας μεγάλος αριθμός αλόγων και των αντίστοιχων ιππέων, συγκεντρώθηκε όπως κάθε χρόνο στο χωριό και ακολούθησε το πρόγραμμα των παραδοσιακών εκδηλώσεων οι οποίες τα τελευταία χρονιά τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του τοπικού συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Το έθιμο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στον χρόνο. Από τότε που οι κάτοικοι των γύρω ορεινών χωριών κατέβαιναν εκείνη τη μέρα για να κάνουν το πρώτο καλοκαιρινό τους μπάνιο. Αποτελεί δε πόλο έλξης για πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων, τα οποία επιλέγουν εκείνη την ημέρα για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές και να επισκεφθούν τα Καλά Νερά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11.30 π.μ. με την άφιξη της ιεράς εικόνος της Αναλήψεως και αγιασμό από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών δώρων στους ιππείς από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παρέλαση αλόγων, παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων Μηλεών και Δράκειας και λαϊκό πανηγύρι με τη συμμετοχή της καλλιτέχνιδας του παραδοσιακού τραγουδιού Γωγώς Τσαμπά.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *