Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Γαρίτσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του σημείωσε ότι από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης ο Θεός δια των Προφητών Του μίλησε για τη συγκρότηση της Εκκλησίας Του. Συγκεκριμένα ο Προφήτης Ιεζεκιήλ αναφέρει ότι ο Θεός θα επισυνάξει τον  διασκορπισμένο Ισραήλ και θα αντικαταστήσει  την πέτρινη καρδιά αυτού του λαού, με καρδιά αληθινή, πλημμυρισμένη από αγάπη. Και η προφητεία αυτή βρίσκει την εκπλήρωσή της με το γεγονός της Πεντηκοστής, με την αποστολή του Παρακλήτου εις τον κόσμο, γεμίζοντας τις καρδιες των Αποστόλων, με τη Θεία Χάρη. Συγκροτείται έτσι η Εκκλησία του Χριστού ως νέος Ισραήλ και κηρύσσεται η μετάνοια και η σωτηρία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι εξαρτάται από τον καθένα από εμάς αν θα δεχθούμε το Πανάγιο Πνεύμα στη ζωή μας, αν θα ζήσουμε μέσα στη Χάρη Του, πορευόμενοι στον πνευματικό δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία και κοινωνία με τον Τριαδικό Θεό.

Ι. Μ. Κερκύρας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *