Θα πάει τελικά ο Πατριάρχης Σερβίας στην Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θα πάει τελικά ο Πατριάρχης Σερβίας στην Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας

Με δάκρυα στα μάτια ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης τη συμμετοχή του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί συνεδρίαζε η σύνοδος του πατριαρχείου Σερβίας για να αποφασίσει εάν τελικά θα συμμετάσχει στη μεγάλη Σύνοδο, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ήταν μεταξύ των εκκλησιών που είχαν ζητήσει την αναβολή των συνεδριάσεων. Όμως ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου πήγε στην Κρήτη και συμμετείχε όπως είχε προγραμματιστεί στη σύνταξη του μηνύματος προς τους πιστούς που θα εκδώσει η Μεγάλη Σύνοδος και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν από τους Σέρβους αρχιερείς που τόνιζαν την ανάγκη συμμετοχής τους στη Μεγάλη Σύνοδο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος. Θα ακολουθήσει, βάσει του προγράμματος, η άφιξη της αντιπροσωπείας της εκκλησίας της Τσεχίας και του αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.
Το πρωί της Πέμπτης θα ακολουθήσουν οι αφίξεις των υπολοίπων προκαθημένων των Εκκλησιών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο.  
tovima.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *