Κοντά στους Κυπρίους βρίσκεται νοερά ο Οικ. Πατριάρχης
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κοντά στους Κυπρίους βρίσκεται νοερά ο Οικ. Πατριάρχης

Νοερά κοντά στην Κύπρο δήλωσε ότι βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας από την Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κρήτη.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη βαθιά συμπάθεια του ιδίου και των μελών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, προς την Κύπρο και τον λαό της, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών και την απώλεια της ζωής των δυο δασοπυροσβεστών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε «αρμονική και καρποφόρο» τη συνεργασία που έχει για τα θέματα της Ορθοδοξίας, με την Εκκλησία της Κύπρου και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, ευχόμενος να υπάρξει «ταχεία, οριστική και λειτουργική επίλυση του προβλήματος».

Επίσης, δήλωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα τον χαροποιήσει και θα του επιτρέψει να επισκεφθεί την Εκκλησία Κύπρου, η οποία είναι η μόνη Αυτοκέφαλος Εκκλησία, που «λόγω των γνωστών περιστάσεων», όπως είπε, δεν μπόρεσε να επισκεφθεί ακόμη.

sigmalive.com

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *