Κυδωνίας Δαμασκηνός: «Ο Άγιος Ονούφριος έδειξε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία” (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9212 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κυδωνίας Δαμασκηνός: «Ο Άγιος Ονούφριος έδειξε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία” (ΦΩΤΟ)

Στο όμορφο και γραφικό λιμανάκι όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ονουφρίου, εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου, την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων ιερέων και συμπροσευχούμενων ευλαβών προσκυνητών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος Ονούφριος έδειξε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία. Την βίωσε και την γνώρισε, αφήνοντας ακόμα και την βασιλική του χλαμύδα, αφού ήταν υιός βασιλέως, και πήγε στην έρημο. Για να πάρει μία τέτοια απόφαση κάποιος άνθρωπος χρειάζεται πρώτα απ’όλα να αγγίξει κάποιος την ψυχή του· και την ψυχή του την άγγιξε ο ίδιος ο Χριστός. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν και εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο  αυτόν.

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αγίασαν μέσα σε αυτήν την Εκκλησία, που πέρασε τόσα πολλά στην ιστορία και στους αιώνες. Που πέρασε δυσκολίες, δόξες καθώς και λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Παρά ταύτα έμεινε και συνέχισε η Εκκλησία μας, και θα μείνει και θα παραμείνει ακόμα και όταν φύγουμε από αυτόν τον κόσμο.

Η Εκκλησία μας δεν έχει τέλος, ούτε ακόμα και στην καταστροφή του κόσμου, διότι όλοι θα οδηγηθούμε στην Εκκλησία της ευφροσύνης, στην ουράνια βασιλεία, στην Εκκλησία των εσχάτων. Γι’αυτό το λόγο ας έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό, και να προσευχόμαστε να μας αξιώσει ο Θεός να ακολουθήσουμε τον δρόμο, τον οποίο μας ζητάει ο Χριστός και για τα υπόλοιπα, το Άγιο Πνεύμα είναι εκέινο, το οποίο θα δώσει λύσεις και απαντήσεις.


Ι. Μ. Κυδωνίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *