Οι Ανθρώπινες στιγμές του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αλικαρνασσό (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Οι Ανθρώπινες στιγμές του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αλικαρνασσό (ΦΩΤΟ)

Παρά το επίσημο, ιδιαιτέρως βαρύ και γεμάτο υποχρεώσεις πρόγραμμα των προκαθημένων της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Θεόδωρος Αλεξανδρείας, βρήκαν περίπου 30 λεπτά χρόνο και μακριά από τα αδιάκριτα μάτια όλων με ελάχιστη αστυνομική συνοδεία, επισκέφτηκαν το σπίτι της οικογένειας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου (κατά κόσμον Νικόλαος Χορευτάκης) στη Ν. Αλικαρνασσό. Εκεί τους περίμενε η οικογένεια του Αλεξανδρείας, με την μητέρα του Κλεοπάτρα και τους δύο Προκαθήμενους της Ορθοδοξίας να εκτυλίσσονται συγκινητικές στιγμές.

Παρόντα και όλα τα μέλη της οικογένειας της αδερφής του Πατριάρχη και του συζύγου της, της Ρούλας και του Γιώργου Μαχλά. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας της μητέρας του Αλεξανδρείας, που συνομίλησε μαζί του και παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, ευχήθηκε τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και στον γιό της Πατριάρχη Αλεξανδρείας να είναι γεροί και ενωμένοι για το καλό της Ορθοδοξίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα. Οι δύο Προκαθήμενοι και ιδίως ο Οικουμενικός Πατριάρχης , είχαν την ευκαιρία ,έστω και για λίγη ώρα να γευτούν γνήσια Κρητική φιλοξενία και μάλιστα σε ένα σπίτι , δηλαδή σε οικογενειακό περιβάλλον ανόθευτα, στο προσφυγικό προάστιο της Ν.Αλικαρνασσού, σε μία επίσκεψη όλο συμβολισμούς και για την μνήμη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τις «αλησμόνητες πατρίδες» για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραίτη – Γιώργος Σαχίνης

neakriti.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *