Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την επίσημη έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την επίσημη έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Ξεκίνησαν οι επίσημες εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, υπεύθυνος της Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 fm, τόνισε ότι «η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη δίνει ακριβώς το νόημα στο τι σημαίνει Αγία και Μεγάλη Σύνοδος για την Ορθόδοξη Εκκλησία που δε θέλει να μιμηθεί, που δεν είναι απομίμηση, που δεν είναι κάτι που έρχεται από αλλού, αλλά που πηγάζει μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε, επίσης, ότι «όλοι οι Προκαθήμενοι μίλησαν για την ενότητα και τη μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε σε ενότητα και σε ουσιαστική συμμετοχή όλων ακόμη και αυτών που απουσιάζουν αυτήν την στιγμή προκειμένου να προσυπογράψουν και να έρθουν και αυτοί να είμαστε ενωμένοι, δίνοντας την μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο».

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους δεν είμαστε ομοσπονδία Εκκλησιών. Είμαστε Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία». Βεβαίως η αυτοκεφαλία, όπως είπε ο Μακαριώτατος Ρουμανίας, δίνει την Ελευθερία σε κάθε Τοπική Εκκλησία, αλλά η Συνοδικότητα διασφαλίζει την ενότητα και την μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ι. Μ. Δημητριάδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *