Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στον Οικ. Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9569 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στον Οικ. Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Σύσσωμη η 15μελής Επιτροπή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέβη το διάστημα 10-12 Ιουνίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη για την πραγματοποίηση προσκυνηματικού προγράμματος που οργανώθηκε σε συνδυασμό με τα ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, δαπάναις ευγενούς χορηγίας. Της Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου ηγείτο ο Πρόεδρος αυτού, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής επίσημης επίσκεψης των Μελών της Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, έγινε συνάντηση με τον εορτάζοντα Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Αίθουσα του Θρόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος παρουσίασε στον Παναγιώτατο τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλον, τον Πανοσιολογιώτατο Γραμματέα, τα Μέλη και Συνεργάτες της Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου που συμμετείχαν στο προσκυνηματικό αυτό ταξίδι και Τον ενημέρωσε για το συντελούμενο υπό του Γραφείου έργο.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη και πάλι την Εκκλησία της Ελλάδος για την έως σήμερα δραστηριότητα του Συνοδικού Γραφείου στα θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, εντός και εκτός Ελλάδος, εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του για την παρουσία σύσσωμης της Επιτροπής στα Ονομαστήριά Του και προσκάλεσε αυτούς να συμμετάσχουν σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις προς τιμήν Του. Επίσης προσέφερε σε κάθε ένα από τους παρόντες αναμνηστικό ενθύμιο.

Εκ μέρους της Επιτροπής ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος προσέφερε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη την εξάτομη Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως του Νικολάου Σπηλιάδου (1817-1837), πρώτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος επί Ιωάννου Καποδίστρια. Στη συνέχεια η Επιτροπή συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, ημέρα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, η Επιτροπή συμμετείχε στη θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την οποία χωροστάστησε ο εορτάζων Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, και το μεσημέρι παρακάθισε στην επίσημη εορταστική Πατριαρχική Τράπεζα.

Στην θεία Λειτουργία της Κυριακής 12 Ιουνίου 2016 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χωροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ενώ αμέσως μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε και πάλι κατ᾽ ιδίαν συνάντηση με τα κληρικά μέλη της Επιτροπής στο γραφείο του εορτάζοντος Αρχιγραμματέως του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Επιτροπή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων επέστρεψε στην Αθήνα.

ecclesia.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *