Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας δεν θα συμμετάσχει στη Μεγάλη Σύνοδο!
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας δεν θα συμμετάσχει στη Μεγάλη Σύνοδο!

Με σημερινή (4/6/2016) ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Βουλγαρίας δηλώνει ότι:

  1. Η απόφαση της Συνόδου της 1ης Ιουνίου 2016 για τη Μεγάλη Σύνοδο είναι ομόφωνη και υπεγράφη από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας και όλα τα Μέλη της Συνόδου.
  2. Η απόφαση της Συνόδου είναι κατηγορηματική: Η Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν θα συμμετάσχει στη Μεγάλη Σύνοδο για τους λόγους που ήδη ανακοίνωσε.
  3. Η απόφαση της Συνόδου εστάλη σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
  4. Ακυρώθηκε η πτήση που θα μετέφερε στην Κρήτη τα μέλη της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
  5. Βουλγαρική αντιπροσωπεία διαπραγματεύεται ευνοϊκούς όρους για την ακύρωση των κρατήσεων ώστε αυτή να οριστικοποιηθεί.

Τα Μέλη της Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας διατηρούν υψηλή εκκλησιαστική συνείδηση και ο πιστός λαός εμπιστεύεται την Εκκλησία η οποία δεν θα υποκύψει σε περιττές και ανάξιες προσπάθειες χειραγώγησης.

 

thriskeftika.blogspot.gr

Σχόλια

  1. π.ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΡΙΚΑΣ
    π.ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΡΙΚΑΣ Ιούνιος 06, 10:07
    Το Οικουμενικο μας Πατριαρχειο πρεπει να το καταλαβουν οι πάντες οτι δεν ειναι μητρια καμιας Εκκλησιας αλλα ειναι η Μητερα Εκκλησια Ειναι εδω και αιωνες η πνευματικη μας μητερα και οφειλουμε ολοι σεβασμο και ο σκοπος της Αγιας και Μεγαλλης Συνοδου ειναι να διατρανωθει η ενότητα των Εκκλησιων.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *