Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι. Μ. Ταμασού (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι. Μ. Ταμασού (ΦΩΤΟ)

Συγκινητική και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε από τον Ταμασιανό λαό στα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (1877-1961 μ.Χ.).

Τα άγια λείψανα, μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής  από την ιερά μονή της Αγίου Παϊσίου του Βελισκόφσκι  όπου και φυλάσσονται μετά από την σχετική επίσημη άδεια και έγκριση των τοπικών εκκλησιαστικών αρχών.

Η υποδοχή της «κιβωτού» αυτής με τα λείψανα και την ακτινοβολούσα θεία χάρη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, έγινε στην κεντρική πλατεία της κοινότητας της Αγίας Βαρβάρας την Τετάρτη 1η Ιουνίου και παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας αλλά και πολλοί ιερείς, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο κ.  Stanislav Osadjiy και πολλοί ευσεβείς πιστοί.

Το ιερό λείψανο συνοδεύουν, από την Ουκρανία ο καθηγούμενος της Μονής Αγίου Παϊσίου Βελισκόφσκι Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και ο Ιεροδιάκονος Γεώργιος.

Ι. Μ. Ταμασού 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *