Εσπερινός του Προφήτη Ηλιού στο Βιβάρι Ναυπλίας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (9183 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εσπερινός του Προφήτη Ηλιού στο Βιβάρι Ναυπλίας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει στο Βιβάρι Ναυπλίας ο ενοριακός ναός του Προφήτη Ηλία. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου  ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία. Ο ναός του προφήτη Ηλία ανεγέρθη σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της. Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου, όπου εφημέριος είναι ο π. Ιωάννης Μπαβέλας.

Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία. Το παρών τους έδωσαν στους εορτασμούς οι βουλευτές Αργολίδος Ι. Ανδριανός  κι Ι.Μανιάτης ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Μπουζαλάς, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κα. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τον γνωστό Μάκη Χριστοδουλόπουλο.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *