Ευχαριστήριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Δήμαρχο Ηρακλείου για την διεξαγωγή της Μεγάλης Συνόδου
Άρχων (9178 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ευχαριστήριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Δήμαρχο Ηρακλείου για την διεξαγωγή της Μεγάλης Συνόδου

Ευχαριστήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και αναμνηστικά δώρα από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, παρέδωσαν χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόδρομος Ξενάκης, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη.

Μετά το τέλος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου και όλους τους συνεργάτες του, πολιτικό και διοικητικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία τους στο θέμα της προετοιμασίας και της διεξαγωγής της Συνόδου, προσέφερε στο Δήμαρχο αναμνηστικά επετειακά δώρα και την επιστολή του Αρχιεπισκόπου.

Μεταξύ των αναμνηστικών περιλαμβάνεται και η εικόνα που αναπαριστά την παράδοση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης από την Καθολική εκκλησία προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο, με την συμπλήρωση 50 ετών από το σημαντικό αυτό γεγονός για την Κρήτη. Η συγκεκριμένη παράσταση βρίσκεται εντός του Παρεκκλησίου του Αγίου Ανδρέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η οποία είναι έργο του γνωστού Κρητικού ζωγράφου Δημητρίου Σαριδάκη.

cretalive.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *